Precies voeren is een stuk eenvoudiger met nieuw voer systeem

Precies voeren is een stuk eenvoudiger met nieuw voer systeem

Het nieuwe Deense voersysteem Cowconnect helpt bij nauwkeurig voeren en registreert data zoals opname, voerwinst en voer-efficiëntie.

Voerwinst is één van de meest bepalende rendementsfactoren op een melkveebedrijf.

Door een continue monitoring van deze data kunnen veehouders hier nog beter op sturen.

Makkelijker bijsturen

Doordat de weegbox continu online is staan alle apps met elkaar in verbinding en worden alle wijzigingen direct gedaan. Hierdoor kan een veehouder tijdens zijn ronde in de stal wijzigingen met zijn telefoon doen en staat dit meteen geregistreerd op alle andere systemen. 

Plug en play installatie

Cowconnect is op elke mengwagen te monteren, zowel direct op de weegcellen als ook via een kabel waarbij het gewicht wordt overgenomen van de huidige weegbox. Deze manier van monteren maakt dat cowconnect een echt plug en play systeem is.

Connecties maken

Cowconnect is ook in staat om met een aantal management systemen te koppelen om zo automatisch koe aantallen te synchroniseren en melkgegevens uit te wisselen. Hierdoor krijgt een veehouder dagelijks een goed overzicht van de prestaties van zijn veestapel. En worden voerfouten zoveel mogelijk beperkt.

Niveaus

Cowconnect is aan te schaffen met verschillende niveaus. Van een eenvoudige  ‘lite’ versie waarbij op een zeer gebruiksvriendelijke manier een rantsoen gevoerd kan worden.

 Tot een uitgebreide ‘pro’ versie waar je als loonvoerder het rantsoen en koe aantallen automatisch door krijgt van de veehouder via een ‘sub-gebruiker’ app.

Ervaringen

Met name het makkelijke werken en het overal kunnen wijzigen wordt geroemd door veehouders. Hierdoor is het nieuwe systeem in een aantal jaren gegroeid naar bijna 100.000 koeien die dagelijks gevoerd worden via het systeem in meerdere landen. Ons support team staat 24 uur per dag 7 dagen in de week klaar om problemen en vragen op te lossen en te zorgen dat u op elk moment een optimaal rantsoen kan maken voor uw koeien.

 

Meer informatie is te vinden op cowconnect.net of neem vrijblijvend contact op via:

Email: karst@cowconnect.net

Phone: +31 650 618 791


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published